Beste,

Het was gezellig, drie jaar geleden, die babbel met de 1ste generatie onder de Notenboom. Die namiddag vloog voorbij, en we waren nog niet uitgebabbeld. Het was één van de laatste activiteiten voordat Covid-19 toesloeg.

Met deze brief willen we u graag uitnodigen om, met anderen van de 1ste  generatie “Linden groet Linden” stichters, bestuursleden en sympathisanten van het eerst uur (en ook de latere jaren), nog eens samen te komen in de tuin van Jos Rombouts, Rozenstraat 19, 3210 Linden op vrijdag 8 juli vanaf 12.30 uur. We gaan eerst een BBQ doen met kleine hapjes en nadien dessert, taart, cakes….

De bedoeling is vooral om samen een gezellige namiddag door te brengen en verhalen te aanhoren van de geschiedenis die jullie beleefd hebben met “Linden Groet Linden”, tijdens een Jongerentreffen, Europadagen of een Beroepstreffen.

In 2024 zal de jumelage van de 6 Linden-gemeenten het 50-jarig jubileum vieren van de officiële ondertekening van de stichting-oorkonde door de toenmalige burgemeesters, dus ook door Roger Wierinckx. Om dat te vieren is met de bestuursleden van de andere gemeenten afgesproken om een fotoboek met anekdotes uit te brengen in vier talen (Nederlands, Frans, Duits, Spaans), waarin iedere gemeente haar bijdrage levert.

Indien u nog oude documenten of foto’s heeft in verband met Linden groet Linden, dan zouden wij die zeer graag eens zien, eventueel inscannen en de bijhorende verhalen erover willen aanhoren.

In 2024 gaan de Europadagen door in Linden-Holstein, de gemeente van de Heer Schwabe, hoofdonderwijzer en initiatiefnemer van de jumelage “Linden groet-grüβt-salue, saluda Linden”. Dat zou een groot feest moeten worden met het fotoboek als blijvende herinnering.

Wij, in Linden-Lubbeek, zullen het Jongerentreffen organiseren in 2024 en de Europadagen in 2026. We hebben dus nog drukke organisatorische dagen in het vooruitzicht.

De bestuursleden van Linden groet Linden hopen u te ontmoeten binnen een tweetal weken vrijdag 8 juli onder de Notenboom te Linden. Graag een bevestiging per telefoon of per email, zodat we kunnen inschatten hoeveel taarten we kunnen bakken.

Vriendelijke groeten,

Jos Rombouts, Voorzitter Linden groet Linden

Rozenstraat 19, 3210 Linden

Tel.: 016 25 81 69 of 0476 951 910             

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.